SX50 HS porting thread - page 16 - DryOS Development - CHDK Forum  

SX50 HS porting thread

  • 350 Replies
  • 152417 Views
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #150 on: 02 / March / 2013, 09:54:23 »
Advertisements
Still One Click and CrAsH .
OK, I finally figured out where the problem is. I installed your files on a new SD card. I had to delete both CFG files to get to CHDK, for some reason. But it did crash in Burst mode like you describe. But I was able to stop the crashing by turning dark frame subtraction off, which is the way I have it set normally. Here's how you do it:

From the CHDK main menu, choose "RAW", and then set "Dark Frame Subtraction" to "OFF". That fixes the crash in high speed burst mode.

=======
However, I don't have the problem on my camera now even with dark frame subtraction AUTO or OFF.  I did a new build with nafraf's patch included, and installed it over your files, and it works now with dark frame subtraction AUTO or ON.

So nafraf corrected the problem (thanks!), but it appears his build didn't have the patch included. Try installing the attached build on top of your current files and see if that works.

@ lapser and nafraf
Thanks ALOT  8)


*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #151 on: 02 / March / 2013, 12:01:57 »
I think that some other tests are needed to add sx50 (100b and 100c) to autobuild:

* Has someone run test scripts in sx50: http://chdk.wikia.com/wiki/Testing

* What about CHDK video features:
Is video quality override working? Extended video time is implemented too, is it working?

@lapser: could you check led_table values in camera_set_led()?

*

Offline yukia10

  • *
  • 32
  • SX50_100c
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #152 on: 02 / March / 2013, 18:43:33 »
I think that some other tests are needed to add sx50 (100b and 100c) to autobuild:

I tested CHDK 1.2.0-2611 on sx50hs 100c.

[Script]
  llibtst.lua : OK
  setmode.lua : FAIL 1 (SCN_STITCH)
  ubtest.bas  : OK

  Logs are attached.

[Video]
  1st press of REC: Looks like recording.
  2nd press of REC: Instant shutdown.

  ROMLOG is attached.
  I usually do not use videos so I haven't noticed it.

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #153 on: 02 / March / 2013, 19:05:02 »
  setmode.lua : FAIL 1 (SCN_STITCH)
Check modemap[] in platform/<camera>/shooting.c. You find instructions of how to fix it here: http://chdk.wikia.com/wiki/Adding_support_for_a_new_camera

Some warnings reported in stubs_entry.S
Code: [Select]
// Check of modemap from 'platform/CAMERA/shooting.c':
// Firmware modemap table found @ff04aac8 -> ff09f920 -> ff204794 -> ff394820 -> ff6ee034
// Mode  8756 in firmware but not in current modemap
// Mode 32805 in firmware but not in current modemap
// Mode 33295 in firmware but not in current modemap

EDIT
[Video]
  1st press of REC: Looks like recording.
  2nd press of REC: Instant shutdown.
Please apply this patch, compile and test video again.

« Last Edit: 02 / March / 2013, 19:57:09 by nafraf »


*

Offline yukia10

  • *
  • 32
  • SX50_100c
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #154 on: 03 / March / 2013, 01:57:44 »
Thanks, nafraf.

Check modemap[] in platform/<camera>/shooting.c. You find instructions of how to fix it here: http://chdk.wikia.com/wiki/Adding_support_for_a_new_camera
The following code added to modemap[] and it looks OK.
Code: [Select]
{ MODE_SCN_TOY_CAMERA,      8755  },
{ MODE_SCN_SOFTFOCUS,       8756  }, // added
{ MODE_SCN_MONOCHROME,      8758  },
setmode.log is attached.


Please apply this patch, compile and test video again.
Great! It worked. But I am not sure how to test videos.

Video quality override:
  Different qualities (25 and 95 for Full HD 1920) gave almost the same file size (approx. 42MB) for about 10 seconds.

Extended video:
  High speed movies more than 30 seconds can be taken.
« Last Edit: 03 / March / 2013, 03:43:52 by yukia10 »

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #155 on: 03 / March / 2013, 06:49:31 »
The following code added to modemap[] and it looks OK.
Code: [Select]
{ MODE_SCN_TOY_CAMERA,      8755  },
{ MODE_SCN_SOFTFOCUS,       8756  }, // added
{ MODE_SCN_MONOCHROME,      8758  },
What are the names that you are using for 32805 and 33295 modes?


Quote
Great! It worked. But I am not sure how to test videos.

Video quality override:
  Different qualities (25 and 95 for Full HD 1920) gave almost the same file size (approx. 42MB) for about 10 seconds.
During your tests, Did you set  "Video Mode  = Quality" ?

*

Offline yukia10

  • *
  • 32
  • SX50_100c
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #156 on: 03 / March / 2013, 07:11:44 »
What are the names that you are using for 32805 and 33295 modes?
I did not set for that.
32805 may be hidden MODE_SCN_LOWLIGHT but SX50 does not have it.
33295 is MODE_SCN_FACE_SELF_TIMER in case of SX260 but SX50 showed 16940.

During your tests, Did you set  "Video Mode  = Quality" ?
Yes.

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #157 on: 03 / March / 2013, 09:37:40 »
I did not set for that.
32805 may be hidden MODE_SCN_LOWLIGHT but SX50 does not have it.
33295 is MODE_SCN_FACE_SELF_TIMER in case of SX260 but SX50 showed 16940.
Another alternative is to use set_capture_mode_canon script command to identify the modes.


*

Offline yukia10

  • *
  • 32
  • SX50_100c
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #158 on: 03 / March / 2013, 15:29:32 »
Another alternative is to use set_capture_mode_canon script command to identify the modes.
32805 was hidden MODE_SCN_LOWLIGHT (identified from its icon).
33295 was "Registering Face ID" (also confirmed with propcase from Canon UI).
« Last Edit: 09 / March / 2013, 20:43:05 by yukia10 »

*

Offline lapser

  • *****
  • 1093
Canon Mode Tests
« Reply #159 on: 05 / March / 2013, 14:54:10 »
8756 Soft Focus Icon
  This is a valid icon in the documentation, and it seems to work as
    expected after setting (no crash).

32805 (-32731)  Icon is a candle / low light mode? (not in docs)
                Crashes camera when you press a key
                RomLogErr.txt "Log is not Saved."

33295           Face Recognition - "Add to Registry"
                "Keep the face within the frame, then shoot"
                Crashes camera when you press a key
ASSERT!! LiveImageTable.c Line 118
Occured Time  2013:03:05 11:32:05
Task ID: 18022441
Task name: CtrlSrv
SP: 0x00578A78
StackDump:
0x00000000
0xFF1419C0
0x00000076

Code: (lua) [Select]
--[[
@title Mode Test
@param m Mode
@default m 0
--]]
props=require("propcase")
if(m==0)then print("Current Mode is:",get_prop(props.SHOOTING_MODE))
elseif (set_capture_mode_canon(m)) then print("Capture Mode",m)
else print("Must be in record mode") end

EOS-M3_120f / SX50_100b / SX260_101a / G1X_100g / D20_100b
https://www.youtube.com/user/DrLapser/videos

 

Related Topics


SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal