IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a - Update 09Nov2008 - Passing the Torch - page 33 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum

IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a - Update 09Nov2008 - Passing the Torch

  • 381 Replies
  • 116895 Views
Re: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a - Update 09Nov2008 - Passing the Torch
« Reply #320 on: 12 / November / 2008, 23:34:57 »
Advertisements
No, that's great. I assume the above two don't do anything different depending on auto/movie/scene mode ?

From the above, it looks like we might be able to use record = (physw_status[0] & 0x00E00000) or one of those bits.

But it looks like some cameras use a different address entirely, called playrec_mode
Can you check D2A0 ?


D2A0 gives 0x00 if you boot in play mode or 0x03 if you've switched from shoot to play mode, regardless of auto/movie/scene. It's 0x02 in shoot mode, switching momentarily to 0x05 when you change the auto/movie/scene, and then back to 0x02.
IXUS 75, 1.01B, latest autobuild :)

*

Offline reyalp

  • ******
  • 12218
Re: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a - Update 09Nov2008 - Passing the Torch
« Reply #321 on: 13 / November / 2008, 01:50:45 »
Changeset 563 - chdk - Trac should hopefully fix the play/record confusion
Don't forget what the H stands for.

*

Offline sylikc

  • **
  • 66
  • SX230HS 1.00c, SD750 1.02a ;)
Re: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a - Update 09Nov2008 - Passing the Torch
« Reply #322 on: 13 / November / 2008, 02:42:45 »
I don't know how much of this will be duplicate data from Gowachin's posts... but here's my values (I think they're fixed in #563 btw) thanks reyalp!

. = flips between a whole bunch of values randomly

      MOVIE              SCN       AUTO
56910 0040EFF[D|E] 0040FFF[D|E] 0040BFF[D|E]

5690C all: F300D..8
56908 REC-allmodes: .0FC0.45
56908 PLAY-allmodes: .01C0040

D2A0: 0x00 in any play mode
D2A0: 0x5 when changing from movie to SCN, 0x2 otherwise


/sylikc
props to TPC + PhyrePhox for SD750 work: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a Thread
props to quietschi for multipartition support + button fixes!
SD750 bracketing issues

*

Offline sylikc

  • **
  • 66
  • SX230HS 1.00c, SD750 1.02a ;)
Re: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a - Update 09Nov2008 - Passing the Torch
« Reply #323 on: 13 / November / 2008, 03:33:25 »
WHOAH... build 563 has icons drawn too... at least build 561 didn't have it... this is awesome
props to TPC + PhyrePhox for SD750 work: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a Thread
props to quietschi for multipartition support + button fixes!
SD750 bracketing issues


*

Offline PhyrePhoX

  • *****
  • 2254
  • make RAW not WAR
    • PhyreWorX
Re: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a - Update 09Nov2008 - Passing the Torch
« Reply #324 on: 13 / November / 2008, 03:56:56 »
jup, seems he fixed it. the icons werent drawn because chdk thought it was in playmode. in playmode you dont need the icons.

ok, now that the obvious bugs seem to be ironed out, you can go off and wander into the wild, only to come back years later and tell us about the in-depth bugs. maybe we can fix em ;)

*

Offline sylikc

  • **
  • 66
  • SX230HS 1.00c, SD750 1.02a ;)
Re: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a - Update 09Nov2008 - Passing the Torch
« Reply #325 on: 13 / November / 2008, 04:28:18 »
do we want to fix the really really minor bug where the menu/disp button is swapped on this camera?

Meaning when manual says alt+menu, we use alt+disp?

NOTE: the del key is the menu key, so at least that part is correct in the file browser, press menu and it does a delete

Well, actually then we don't want to fix that "bug" lol.  Maybe that's why it was swapped to begin with
« Last Edit: 13 / November / 2008, 04:29:58 by sylikc »
props to TPC + PhyrePhox for SD750 work: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a Thread
props to quietschi for multipartition support + button fixes!
SD750 bracketing issues

*

Offline PhyrePhoX

  • *****
  • 2254
  • make RAW not WAR
    • PhyreWorX
Re: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a - Update 09Nov2008 - Passing the Torch
« Reply #326 on: 13 / November / 2008, 04:40:32 »
well, the delete button can be remapped as well ;)
funny canon put the delete function on the menu button. so there isnt one button that has a single purpose on this camera, nice move, canon. on my s3is i got at least 6 buttons that only serve ONE purpose. ok, size does matter, but come one, one or more buttons...

edit: can you run the script from http://chdk.setepontos.com/index.php?action=dlattach;topic=688.0;attach=2353 again please? in every mode and in play/rec mode. it should report the name the camera it is in, if it is in movie mode and also if it is in record or playmode. should all work correctly now thx to mr. reyalp.
« Last Edit: 13 / November / 2008, 04:44:48 by PhyrePhoX »

Re: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a - Update 09Nov2008 - Passing the Torch
« Reply #327 on: 13 / November / 2008, 05:12:44 »
manual Mode:
rec: true vid: false
mode: 261 M

automatic Mode (scn):
rec: true vid: false
mode: 256 nil

Video Mode (scn):
rec: true vid: true
mode: 265 VIDEO_STD
Canon Digital Ixus 75, Firmware 1.02A
CHDK-Version: up-to-date


*

Offline PhyrePhoX

  • *****
  • 2254
  • make RAW not WAR
    • PhyreWorX
Re: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a - Update 09Nov2008 - Passing the Torch
« Reply #328 on: 13 / November / 2008, 05:21:27 »
there are no more modes?
you can also try the software modes, like fireworks mode etc.

Re: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a - Update 09Nov2008 - Passing the Torch
« Reply #329 on: 13 / November / 2008, 05:35:40 »
.... There are some of those bugs that have been repeated a few times on this thread, but I have to wonder if those are fixed in the newer AllBest releases.

With the quick half-hour I've had to look at it, I'll just repost the similar problems others have had:
  • Histogram only shows when "shoot" selected.  It will not appear if "always" is selected
  • the touch-sensitive button overlays are on top of the CHDK menu.  If touch-sensitivity is disabled, the camera draws the actual icons on the screen as GREEN, which someone causes the whole screen to redraw thus losing the CHDK menu.  Now, not that it's not there, if you press a down/up it'll re-appear.

/sylikc
Histogram now appears to work in both modes.
Touch buttons issue is still there - not a biggie tho.

Additional bugs/missing features:
-Fast EV shift. A bit complicated. Appears to actually work in auto mode. But doesn't appear to work in manual mode (numbers stay on 0, 0). The display is there but goes away (in both modes) when half-pressed (so you have to half-press, adjust, let go, check the number/let the screen re-draw with new setting, and take it again - if you want the display and histogram to update)

IXUS 75, 1.01B, latest autobuild :)

 

Related Topics