IXUS 240/ELPH 320 HS Porting thread - page 18 - DryOS Development - CHDK Forum supplierdeeply

IXUS 240/ELPH 320 HS Porting thread

  • 312 Replies
  • 93953 Views
*

Offline JvdP

  • ***
  • 174
Re: IXUS 240/ELPH 320 HS Porting thread
« Reply #170 on: 27 / December / 2013, 19:36:05 »
Advertisements
I wish it was as easy as updating firmware to 102a...
« Last Edit: 28 / December / 2013, 05:52:42 by JvdP »

Re: IXUS 240/ELPH 320 HS Porting thread
« Reply #171 on: 27 / December / 2013, 21:24:44 »
CHDK ...... ixus 240HS firmware 1.00d.
Is there any chance I could get a test release, give it a try and help you out by reporting ?


I have recently done a "Blind Port" for ixus 240HS firmware 100d. Will post it Soon.

Also have found and fixed ??? some of the porting errors for ixus 240HS firmware 100c, 100d. 101a, & 102a. More details soon.

Attached File:- ArmU's + 240-100d-Dump vs 100c #1.png

Shows that either Wi-Fi ??? data overwrites CHDK or vice versa.

I now have another Ixus 240-100c (#6), that is brand new, and with a brand new SD card, which has
the same problem ???.

I have just dumped Ixus 240-100c (#6),  More details soon.

H_H
« Last Edit: 27 / December / 2013, 21:36:50 by Hardware_Hacker »

*

Offline reyalp

  • ******
  • 13450
Re: IXUS 240/ELPH 320 HS Porting thread
« Reply #172 on: 27 / December / 2013, 21:52:27 »
Also have found and fixed ??? some of the porting errors for ixus 240HS firmware 100c, 100d. 101a, & 102a. More details soon.
Please post a diff or the modified files.

Quote
Attached File:- ArmU's + 240-100d-Dump vs 100c #1.png

Shows that either Wi-Fi ??? data overwrites CHDK or vice versa.
As usual, I don't really understand the screenshot, but firmware dumps from different cameras will be different, even if they are the same firmware version. The camera stores parameters and other stuff in the onboard flash. The parts that are all FFFF have been erased or never used, the others have some data stored. I don't think this is related to ptp display problem.
Don't forget what the H stands for.

Re: IXUS 240/ELPH 320 HS Porting thread
« Reply #173 on: 09 / January / 2014, 13:11:49 »
I am totally fade up with my IXUS 240, - 100d..
Trying to install CHDK from last week continuously. but I failed..

No version or process are working..

Is there any process to Change orginal camera version ie 100d to Other preferably 102a??

*************

I am totally new on CHDK concept..
Please help to Install CHDK in this camera.


*

Offline reyalp

  • ******
  • 13450
Re: IXUS 240/ELPH 320 HS Porting thread
« Reply #174 on: 10 / January / 2014, 00:06:52 »
I am totally fade up with my IXUS 240, - 100d..
Trying to install CHDK from last week continuously. but I failed..
You need a build made specifically for this firmware version. As far as I know, none has been posted.

edit: Per nafraf's post in the other thread, the 101a version should work.

Quote
Is there any process to Change orginal camera version ie 100d to Other preferably 102a??
No.
« Last Edit: 10 / January / 2014, 00:09:11 by reyalp »
Don't forget what the H stands for.

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: IXUS 240/ELPH 320 HS Porting thread
« Reply #175 on: 10 / January / 2014, 00:21:05 »
I am totally new on CHDK concept..
Please help to Install CHDK in this camera.
I sent you a PM with the link to the file for ixus240 101a/100d.
It is a version under development, to load CHDK, please use Bootable SD card method

Please test it, and report:  http://chdk.wikia.com/wiki/Testing

Re: IXUS 240/ELPH 320 HS Porting thread
« Reply #176 on: 12 / January / 2014, 13:51:16 »
I have a IXUS 240 HS 100c and the CHDK CHDK-Ixus240_PreAlphaTest-100c-1.3.3260.3.zip from H_H just doesn't boot.
I am using a 2 GB SD card where CHDK worked on my ols IXUS75. ( I tried another 8GB card. same result)
I am using cardtricks 1.44 for copying the CHDK on windows 7.
Any Idea why it doesn't boot. The cam boots but says : "SD Card is locked"

Thank you very much. I bought this cam, because I thought I could shoot interval pictures with CHDK.
I can with my IXUS75 but the quality isn't as good.


EDIT:
I had to reformat the SD card to make it boot.
So CHDK starts BUT the standard interval script doesn't work properly.
I can set everything but when I push the shutter button it just doesn't take pictures. The screen just turns off and the lens stays ready. When I push the play or the power button i goes back to the CHDK menu.
I used the Intervalscrpt that i had for the IXUS 75. Do I need to program a new interval script for the 240 HS?
Any ideas?
« Last Edit: 12 / January / 2014, 14:21:37 by fsg4u »

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4426
Re: IXUS 240/ELPH 320 HS Porting thread
« Reply #177 on: 12 / January / 2014, 14:14:12 »
I have a IXUS 240 HS 100c and the CHDK CHDK-Ixus240_PreAlphaTest-100c-1.3.3260.3.zip from H_H just doesn't boot.
Please make a firmware dump: http://chdk.wikia.com/wiki/Canon_Basic/Scripts/Dumper
H_H hasn't published neither the 100c dump, nor his source...


Re: IXUS 240/ELPH 320 HS Porting thread
« Reply #178 on: 12 / January / 2014, 14:14:54 »
I have a IXUS 240 HS 100c and the CHDK CHDK-Ixus240_PreAlphaTest-100c-1.3.3260.3.zip from H_H just doesn't boot.
I am using a 2 GB SD card where CHDK worked on my ols IXUS75. ( I tried another 8GB card. same result)
I am using cardtricks 1.44 for copying the CHDK on windows 7.
Any Idea why it doesn't boot. The cam boots but says : "SD Card is locked"

Thank you very much. I bought this cam, because I thought I could shoot interval pictures with CHDK.
I can with my IXUS75 but the quality isn't as good.
Cardtricks is very old and does not support booting from FAT32 formatted cards. You may need to use one of the othere methods of loading your SD card from the CHDK wiki page on preparimg your SD card.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: IXUS 240/ELPH 320 HS Porting thread
« Reply #179 on: 12 / January / 2014, 14:23:56 »
I have a IXUS 240 HS 100c and the CHDK CHDK-Ixus240_PreAlphaTest-100c-1.3.3260.3.zip from H_H just doesn't boot.
Please make a firmware dump: http://chdk.wikia.com/wiki/Canon_Basic/Scripts/Dumper
H_H hasn't published neither the 100c dump, nor his source...

Hey,

Thx. It works now after reformatting the 2 GB SD Card. I used the version that he uploaded to this forum earlier.
Interval script doesn' work though. No pictures are being shot.

The problem seems to be that the camera doesn't start in shoot mode but in play mode. When I hit the play button nothing happens.
« Last Edit: 12 / January / 2014, 14:36:18 by fsg4u »

 

Related Topics