Remote control for S100 - General Help and Assistance on using CHDK stable releases - CHDK Forum
supplierdeeply

Remote control for S100

  • 4 Replies
  • 4177 Views
*

Offline mig

  • *
  • 8
Remote control for S100
« on: 25 / January / 2013, 11:56:00 »
Advertisements
Hello all,

I am trying to remotely use a Canon S100 with VP-system/CamRemote using the usb of the camera . I have installed CHDK in a SD with the remote control option active and a new script from Camremote,
http://vp-systems.eu/download/camremote.bas (selected and on the CHDK)
When I active the switch on the TX i can see some blinking on the green led of the camremote but no action on the S100, no pictures!!!

has anybody used the S100 remote with CHDK. Maybe S100 is not remote control supported with CHDK?

Please any ideas will be wellcome

Regards

Miguel

Re: Remote control for S100
« Reply #1 on: 25 / January / 2013, 11:59:36 »
I am trying to remotely use a Canon S100 with VP-system/CamRemote using the usb of the camera . I have installed CHDK in a SD with the remote control option active and a new script from Camremote,
http://vp-systems.eu/download/camremote.bas (selected and on the CHDK) When I active the switch on the TX i can see some blinking on the green led of the camremote but no action on the S100, no pictures!!!
Did you enter CHDK's <ALT> mode and press the cameras shutter button to activate the script ?

Quote
has anybody used the S100 remote with CHDK. Maybe S100 is not remote control supported ?
I don't have that camera but it should be okay AFAIK.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: Remote control for S100
« Reply #2 on: 25 / January / 2013, 13:11:08 »
has anybody used the S100 remote with CHDK.

Well, an SDM user is testing his camRemote script (for KAP) with a S100 and it is working fine.

So, CHDK should work.


David

*

Offline mig

  • *
  • 8
Re: Remote control for S100
« Reply #3 on: 25 / January / 2013, 16:04:30 »
I am trying to remotely use a Canon S100 with VP-system/CamRemote using the usb of the camera . I have installed CHDK in a SD with the remote control option active and a new script from Camremote,
http://vp-systems.eu/download/camremote.bas (selected and on the CHDK) When I active the switch on the TX i can see some blinking on the green led of the camremote but no action on the S100, no pictures!!!
Did you enter CHDK's <ALT> mode and press the cameras shutter button to activate the script ?

Quote
Yes I do enter <alt> actvate script from camremote, I can see it on the LCD screen bottom left.
has anybody used the S100 remote with CHDK. Maybe S100 is not remote control supported ?
I don't have that camera but it should be okay AFAIK.


Re: Remote control for S100
« Reply #4 on: 25 / January / 2013, 17:47:36 »
Did you enter CHDK's <ALT> mode and press the cameras shutter button to activate the script ?
Yes I do enter <alt> actvate script from camremote, I can see it on the LCD screen bottom left.
So you see the script title "CAMremote" on the LCD screen bottom left.  Good.  That means you have loaded the script properly.

When you then press the camera's shutter button,  do you get a "Started" message in the text console window on the LCD screen.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

 

Related Topics