SX160 IS porting thread - page 8 - DryOS Development - CHDK Forum

SX160 IS porting thread

  • 101 Replies
  • 42043 Views
Re: SX160 IS porting thread
« Reply #70 on: 30 / December / 2013, 00:30:17 »
Advertisements
Hope I'm posting in the right place...
You are.

Quote
If I set the Canon SX160IS to MF mode and Override Subj. Di [0n] [50 or other] the camera crashes. Also, sometimes it won't allow you to change the subject distance.
I've been working on SD override for a little while now but not just for your camera.  Here's some things that I've learned : http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK_Manual_Focus_and_Subject_Distance_Overrides
It might be that the #defines related to MF for your camera are wrong.  I'll take a look and see if I can see anything.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: SX160 IS porting thread
« Reply #71 on: 30 / December / 2013, 18:51:02 »
Thanks, waterwingz.
I'll be happy to test SD MF patch.

Do you know if the SX160IS has a ND filter?

I was able to get my SX160IS for $83. Hard to find a camera nowadays with PASM, MF, great zoom, and AA batteries for that price. Good to know chdk can make SX160IS better.

Re: SX160 IS porting thread
« Reply #72 on: 30 / December / 2013, 18:51:35 »
It might be that the #defines related to MF for your camera are wrong.  I'll take a look and see if I can see anything.
Try downloading this test script and see if any of the manual focus tests pass without crashing?
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: SX160 IS porting thread
« Reply #73 on: 30 / December / 2013, 18:56:15 »
Do you know if the SX160IS has a ND filter?
According to this it does not : http://chdk.wikia.com/wiki/CameraFeatureTable

But that table is pulled from the CHDK configuration information for each camera.  If the original person doing the port did now know about an ND filter,  then the table could be wrong.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


Re: SX160 IS porting thread
« Reply #74 on: 30 / December / 2013, 20:22:21 »
waterwingz,
Tested the script but the SX160IS crashes and nothing is written to mf_test.csv.
I don't see an option for a ND filter on the chdk menu.

Re: SX160 IS porting thread
« Reply #75 on: 30 / December / 2013, 20:54:03 »
waterwingz,
Tested the script but the SX160IS crashes and nothing is written to mf_test.csv.

When you load the script, if you look down at the bottom of the script menu, there is a place where you an enable / disable individual tests.  Disable the first one and try rerunning the script.  If that still crashes,  then disable the second option as well and rerun the script.

Quote
I don't see an option for a ND filter on the chdk menu.
That's correct.  And its what the link I posted above tells you - an ND filter is not available via CHDK.
« Last Edit: 30 / December / 2013, 21:09:28 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: SX160 IS porting thread
« Reply #76 on: 30 / December / 2013, 21:16:30 »
OK, attached is the mf_test.csv file with what I got.

Re: SX160 IS porting thread
« Reply #77 on: 30 / December / 2013, 21:47:05 »
OK, attached is the mf_test.csv file with what I got.
Looking at your attachment, it appears that you ran all the tests without a crash? 

It also looks like you have your camera in "M" mode rather than "P" mode?  Does that make a difference?

Finally,  if you go to the CHDK Miscellaneous menu and set the Enable Lua Native Calls option, you can try the fifth test mode ( SS.MFOn ) and see if that works for you.  It's the only one that did with my SX50.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


Re: SX160 IS porting thread
« Reply #78 on: 30 / December / 2013, 22:15:11 »
waterwingz,
Nope, the camera didn't crash and yes it was in "M" mode before.
"Enable Lua Native Calls" option was set when I did all the tests.
 
Attached is the mf_test.csv file with "SS.MFOn" set, and in "P" mode. It didn't crash either.

The crash is now when I "Override Subj. Di [0n] [50]" from the menu and the camera is set to MF (Canon manual focus).




Re: SX160 IS porting thread
« Reply #79 on: 30 / December / 2013, 22:57:56 »
"Enable Lua Native Calls" option was set when I did all the tests.
Attached is the mf_test.csv file with "SS.MFOn" set, and in "P" mode. It didn't crash either.
Hmmm ... the file is missing a lot of entries. Including the ones that tells me how well "SS.MFOn"  worked.

Can you try the test again please?

TIA

Quote
The crash is now when I "Override Subj. Di [0n] [50]" from the menu and the camera is set to MF (Canon manual focus).
That's interesting - I think its telling us something.  Not sure what yet but its a clue.  Probably that shooting_get_focus_mode() returns a "4" for MF but AFL is not engaged so it crashes.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

 

Related Topics