SD850 and Build 49, not working =( - AllBest's Builds - CHDK Forum

SD850 and Build 49, not working =(

  • 9 Replies
  • 3364 Views
SD850 and Build 49, not working =(
« on: 04 / April / 2008, 21:22:32 »
Advertisements
newbie here, am trying to load Build 49.
(note: I run linux...)
I put vers.req on the card, I have 1.00c
I downloaded the allbest-ixus950_sd850-100c-49.zip and english.lng file
unzipped the zip, copied all three files to my SD card (my laptop has a built in card reader/writer)
put card in camera, set to play mode, turn it on, go to the menu, "update firmware" asks if I want to update from 1.0.0.0 to 1.0.1.1, I select "OK" screen blanks, print light turns on, and it "freezes".

any ideas on whats going wrong?

thanks!

Re: SD850 and Build 49, not working =(
« Reply #1 on: 04 / April / 2008, 21:30:02 »
I have the exact same issue, I tested it with both my SD 850IS canons and got the same freeze as above.

I use Windows XP and used my laptop card reader and followed the same steps as the above poster.

Anyone have any suggestions? Would love to try this out!

Re: SD850 and Build 49, not working =(
« Reply #2 on: 04 / April / 2008, 22:16:14 »
Same problem here.  The update just locks up the sd850.

Re: SD850 and Build 49, not working =(
« Reply #3 on: 04 / April / 2008, 22:55:48 »
Same problem.  I have a Cannon PowerShot SD850 IS and I load the latest firmware on my camera from my Vista computer and it asks to upgrade, and I click yes and the screen shuts off and the blue print light turns on and stays there.  Any help would be MUCH apprecaited


Re: SD850 and Build 49, not working =(
« Reply #4 on: 04 / April / 2008, 23:57:50 »
Hey guys I found a version from fingalo that works for me, check it out:

http://hem.passagen.se/fsmmal/CHDK/fingalo-allbest-ixus950_sd850-100c-42.zip

Re: SD850 and Build 49, not working =(
« Reply #5 on: 05 / April / 2008, 00:35:42 »
Thank you so much, it works great!

*

Offline GrAnd

  • ****
  • 916
  • [A610, S3IS]
    • CHDK
Re: SD850 and Build 49, not working =(
« Reply #6 on: 05 / April / 2008, 03:29:54 »
Fixed in trunk #364. Should work now.
The build will be available in 15 minutes.
CHDK Developer.

Re: SD850 and Build 49, not working =(
« Reply #7 on: 05 / April / 2008, 09:26:41 »
Thanks GrAnd for a quick fix! It works great, looking forward to playing with all these new features.


Re: SD850 and Build 49, not working =(
« Reply #8 on: 05 / April / 2008, 22:23:26 »
I'm sorry to be such a noob, but where can I find the updating build 49 and what is trunk #364?  I snagged the 100c from Index of /chdk/ but i believe this is the original build 49 that just causes the sd850 to hang.

Thanks for the help!

EDIT:
I found the version 50 here:  http://grandag.nm.ru/hdk/autobuild/   

New question though.  I see the SD850 only has the ND Filter as either in or out.  So for any sort of long exposure shot in a setting with a lot of light (just a regular day), is the best I can do to turn the ND Filter ON, and exposure to -2?   Is there any way to come up wtih a shot that doesn't end up completely white if open for more than 1 second using some of these CHDK settings?

Many thanks,

Greg
« Last Edit: 05 / April / 2008, 22:39:49 by Gcam »

Re: SD850 and Build 49, not working =(
« Reply #9 on: 06 / April / 2008, 05:20:19 »
Deleted
« Last Edit: 22 / April / 2008, 16:12:39 by Barney Fife »
[acseven/admin commented out: please refrain from more direct offensive language to any user. FW complaints to me] I felt it imperative to withdraw my TOTAL participation. Nobody has my permission, nor the right, to reinstate MY posts. Make-do with my quoted text in others' replies only. Bye

 

Related Topics